Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1-2 adet yeşil dolmalık biber
10 dal dereotu
10 adet mantar
Tuz
Karabiber
4 su bardağı su
Yapılışı:
Sofraların vazgeçilmezi lezzetli sebzeli burgur pilavı yapılısı harfiyen uygulayın çok begeneceksiniz
Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyun.
Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri, mantarları ekleyerek soteleyin.
Ardından bulguru ekleyin kavurun, suyunu verin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin.
Afiyet olsun…