YEMEK TARİFLERİ

Salatalık Turşusu Yapımı

 

timthumb

Salatalık turşusu yaparken seçtiğimiz salatalıkların küçük olmasına dikkat edelim. Büyük salatalıkların içleri boşalıyor ve görünüş itibari ile de kötü gözüküyorlar. Turşuyu hazırlarken kullandığımız nohut, sirke, limon turşunun olgunlaşmasını sağlar. Ayrıca taze nane ve limon turşunun aromasını arttırır.

 Malzemeler

  • 2 kg kornişon salatalık,
  • 4-5 adet nohut,
  • 10-15 adet sarımsak,
  • Yarım limon,
  • 2-3 yaprak taze nane,
  • 1 tutam maydanoz.

Salatalık Turşusunun Suyu İçin:

  • 2 litre su,
  • 2 yemek kaşığı kalın tuz,
  • 2 yemek kaşığı sirke.
Salatalık Turşusu Yapımı

Salatalıkların saplarını keselim.
Sonra salatalıkları 2-3 yerinden bıçağın ucu ile delelim. ( sirkenin içine işleyip, olgunlaşmasını sağlaması için )
Limonu daire şeklinde dilimleyelim.
Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.
Üzerine biraz sarımsak, 2-3 yaprak taze nane, 4-5 adet nohut,  limon dilimlerini koyalım.
Sonra tekrar kalan salatalıkları, kalan sarımsakları koyalım.
Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.
Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökelim.
Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim. ( hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hemde turşunun bozulmasını engeller )
Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.
Salatalık Turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebiliriz.

Not: Turşunun tuzunun yeterli olduğunu anlamak için, turşu suyunu hazırlayınca içine 1 adet yumurta koyalım. Yumurta suyun üzerinde yüzerse tuzu yeterli demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir