Malzemeler
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta,
- 1 çay bardağı şeker,
- 1 tutam ıspanak,
- Yarım çay bardağı su (ıspanağı haşlamak için),
- 4 yemek kaşığı un,
- 1 paket kabartma tozu (10 gr),
- 1 paket vanilya (10 gr).
Arası İçin:
- 2 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- Muz.
Süslemek İçin:
- Muz,
- Krem şanti.
Pastanın Üzerini Islamak İçin:
- 5-6 yemek kaşığı süt.
Yapılışı
Ispanağı küçük küçük doğrayalım.
Tencereye ıspanağı koyup üzerine yarım çay bardağı su ilave edip 5-6 dakika kaynatalım.
Sonra ıspanağı ezerek bir süzgeçten geçirelim iyice suyunu sıkalım.
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
İçine 4 yemek kaşığı ıspanağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
Yağlı kağıdı fırın tepsisine yerleştirip yağlı kağıdın üzerini fırça ile yağ ile yağlayalım.
Daha sonra üzerine hafif un serpelim.
Üzerine hazırladığımız harcı döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 170° fırında 7-8 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca yağlı kağıt ile beraber rulo şeklinde saralım.
Üzerine nemli bir bez örtelim ki pandispanya kağıttan kolayca çıksın
15 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra yavaş yavaş yağlı kağıdı çıkartalım ve keki açalım.
Başka bir kaba krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.
İçine hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
Pandispanyanın üzerine krem şantiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Krem şantinin üzerine enine olacak şekilde uç kısma muzları bütün olarak yerleştirelim.
Rulo şeklinde sarıp pastanın üzerini 5-6 yemek kaşığı sütle ıslatalım. ( pastanın üzerinin kurumaması için süt ile ıslatıyoruz)
pastanın üzerini krem şanti ve muz dilimleri ile süsleyip servis yapalım.
Not: Pastanın üzerini farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.