Pudingli Mini Tart Yapımı

  • GEREKLİ MALZEMELER
  • 4,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Pudingi için;

  • 3 paket vanilyalı toz puding
  • Pudingi pişirmek için süt

Üstü için

  • Damla çikolata

Yapılışı;

İll başta soğuk tereyağı unu, pudra şekerini, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu robota koyarak iyice karışmasını sağlayın. Sonra kalan diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yarım santimden az daha ince açarak bir kalıpla kesin. Kalıplara  bir çay bardağı yardımıyla yerleştirin. Kabarmaması için çatalla delikler açılır. 200 derecelik önceden ısınmış fırına atın ve yaklaşık 6-7 dakika sonra çıkarıp yeniden keklerimizin içine çay bardağıyla baskı yapılır  Az da olsa kabarmış olan kekler sönmeli.. 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. Pudingimizi hazırlarken koyu kıvamlı bir puding olması için paketlerin üzerindeki süt miktarından 50 veya 100 ml arası az süt kullanın. Pişen ve soğuyan pudingleri tartların içerisine doldurup damla çikolata ile süsleyerek servis edilir hale gelir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top