YEMEK TARİFLERİ

Pırtık Böreği

pirtik-boregi-tarifi

Malzemeler

  • 1 adet hazır yufka,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  •  2 dilim beyaz peynir,
  • 2 dal yeşil soğan,
  • Maydanoz,
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı,
  • Tuz.

Yapılışı

Derin bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve tuz ilave edilerek iyice çırpılır.
Üzerine süt, beyaz peynir, ince kıyılmış soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır.
Yufka küçük parçalara ayrılıp karışımın içerisine ilave edilir ve güzelce karıştırılıp 4-5 dakika bekletilir.
Yapışmayan yüzeyli 28 santim bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir.
Hazırlanan yufkalı karışım tavanın içerisine dökülür ve kaşık yardımıyla yaydırılıp düzeltilir.
Pırtık böreği orta ateşte altı kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
Altı kızarınca servis tabağı yardımıyla ters çevrilir ve diğer tarafında kızarması sağlanır.
Kızarınca servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir