-
Malzemeler
- İnce doğranmış 3 büyük pırasa (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı süt + 3 yemek kaşığı
- rendelenmiş parmesan
- 2 çay kaşığı taze kekik yaprakları
- 3/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı biber
- 2 yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
-
Pırasalı Kroket Topları Yapılışı
Teflon tavada 2 kaşık tereyağını orta ateşte eritin. Pırasaları karıştırın ve kahverengi olana kadar, 8 dakika pişirin. 1 kaşık tereyağınıda ekleyin ve eritin. Un ile sütü çırpıp katın. Düşük ısıda peynir, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip iyice harcı karıştırın. Bir yerde ılınmaya bırakıp 1-2 saat buzdolabına koyun.Sonra bu harçtan 24 adet top elde eip 15 dk. dondurucuda bekletin. Sonra pırasalı topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.Havlu kağıt üzerinde yağlarını alıp ılık olarak servis edin.Afiyet olsun.