YEMEK TARİFLERİ

Pırasa Kebabı

Pırasa Kebabı tarifi

    • Malzemeler

      • 3-4 sap pırasanın kalın kök kısmı
      • Köftesi için
      • 300-400 gram kıyma
      • 1 kuru soğan
      • 1 diş sarımsak
      • 1 çorba kaşığı galeta unu
      • 1 tutam tuz
      • 1 tutam karabiber
      • 1 tutam kimyon
      • 1 tutam pul biber
      • Sosu için
      • 1 çay bardağı sıvı yağ
      • 2-3 tane domates
      • 1 diş sarımsak
      • 1 tutam tuz
      Pırasa Kebabı Yapılışı

İlk olarak köftemizin yapımı ile başlıyoruz. Derin bir kaba kıymayı alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmında rendeleyelim. Daha sonra galeta unu, tuz ve baharatları ekleyelim. Köftemizin hamurunu yoğurup buzdolabında 10 dakika bekletelim. Bu arada yemeğimizin sosunu hazırlayalım. Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. 3-4 adet domatesimizin kabuklarını soyalım. Rendeleyerek tavamıza alıp kavurmaya başlayalım. İsteğe bağlı bir diş sarımsak ekleyelim ve istediğimiz baharatları ekleyelim. 1 çay bardağı su ilave edelim ve bir iki dakika pişirelim. Dolapta beklettiğimiz köfte harcımızı dolaptan çıkarıp uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım. Pırasalarımızı da yıkadıktan sonra köftelerin uzunluğunda dilimleyelim. Şimdi kare bir borcam tepsimizin içine bir pırasa bir köfte olacak şekilde dizelim. Malzememiz bitene kadar bu işlemi yapalım. Daha sonra hazırladığımız sosumuzu köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim ve fırından çıkarıp servis tabağına alarak servis yapalım.






 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir