Ana Sayfa YEMEK TARİFLERİ Peynirli ve Reçelli Mini Turta Yapılışı

Peynirli ve Reçelli Mini Turta Yapılışı

319
0

Malzeme Listesi;

Hamuru için:

  • 1 su bardağı (250 gr) tereyağı
  • 2,5 su bardağı (350 gr) un
  • Yarım su bardağı soğuk su

Arası için:

  • 5 yemek kaşığı labne peyniri (veya az tuzlu herhangi krem peynir)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • ve reçel

Üzeri için:

  • Pudra şeker

Yapılışı;

Turtamıza başlarken önce un ve yağı robotton geçirilir, kum gibi olana kadar yağı una yediriyoruz. Karıştırma kabına alınıp soğuk su ile sert bir hamur yoğurulur. içi için reçel hariç, diğer malzemeleri  mikserle veya tel çırpıcıyla iyice karıştırıp krema haline getiriyoruz. Hamuru yarım cm kalınlığında açıyoruz. 10-12 cmlik kareler kesilir.fırçayla biraz süt sürün.. Her karenin ortasına biraz peynir karışımından koyuyun ve üzerine reçel ekleyin. Her köşesini bir araya getirerek topluyoruz ve kenarlarını yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine tekrar süt sürüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz