Hem lezzetli hem de oldukça pratik olan bu atıştırmalığı sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
Çörek hamuru için:
1/2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram lor peyniri
2 dal taze soğan
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Pişirme süresi: 30 dakika
Nasıl yapılır
Kuru mayayı, toz şeker ilavesi ile ılık sütte eritin. Zeytinyağı, yumurta akı ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Tamamen eriyen kuru mayayı katıp elinizle karıştırın.
Ayrı bir kaba elediğiniz ölçülü un ve tuz karışımından azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurma işlemini durdurun. Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez kapatıp 40-45 dakika kadar dinlendirin.
İç harcı için; ayıklanmış taze soğanları oldukça küçük küpler halinde kesin. Lor peyniri ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın. Mayalı hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafifçe açın. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürüp orta kısımlarını peynirli karışımla doldurun. Üzerlerine nemli bir bez kapatıp 10 dakika daha dinlendirin.
Son olarak kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcağı sıcağına servis edin.
Afiyet olsun…