YEMEK TARİFLERİ

Patlıcanlı Pilav

patlicanli-pilav-tarifi

Malzemeler:

  • 5-6 adet uzun patlıcan,
  • 3 su bardağı pirinç,
  • 1 adet tavuk bulyon,
  • 4,5 bardak sıcak su,
  • 2 adet tavuk göğsü,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet iri patates,
  • Maydanoz,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı salça.
Patlıcanlı Pilav Yapılışı

Tavuk göğüslerini, domatesi, yeşil biberi kuşbaşı doğrayalım.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Havucu, patatesi küp şeklinde doğrayalım ve sıvı yağda kızartalım.
Pirinçleri yıkayıp, suyunu süzelim.
Patlıcanları ince şeritler halinde dilimleyip, tuzlu suda 15 dakika bekletelim.
Tavaya sıvı yağı koyup, kızdıralım ve patlıcanları arkalı önlü kızartalım.
Başka bir tavaya soğanı, çok az sıvı yağı koyalım ve kavuralım.
İçine tavuk etlerini, domatesi, salçayı, yeşil biberi, biraz tuz koyalım ve birlikte soteleyelim.
Kızarttığımız patlıcanları tencerenin ortasında biraz boşluk kalacak şekilde dizelim.
İçine hazırladığımız tavuk soteyi yerleştirelim.
Sonra tavuk sotenin üzerine pirinçleri dökelim.
Pirinçlerin üzerine kızarttığımız havucu, patatesi yerleştirelim.
Daha sonra tavuk bulyonu, tuzu, karabiberi ilave edip, tencerenin dışında kalan patlıcanları pilavın üstüne kapatalım.
Patlıcanların üzerine bir tabak koyup, suyunu ilave edelim.
Pilavımızı kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilav piştikten sonra ağzına kağıt havlu koyup, 10 dakika dinlendirelim.
Patlıcanlı Pilavımızı servis tabağına ters çevirip, maydonozla süsleyip, servis yapalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir