Malzemeler :
2 adet patlıcan (uzun patlıcanda iki adet iyi. Eğer küçükse 3 adet olabilir)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 kaşık un
Patlıcan Pane Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur. Derin bir kabın içine yumurta, kabartma tozu ve unu koyuyoruz. Yavaş yavaş su ilave edip iyice çırpıyoruz ve tahin kıvamında bir harç hazırlıyoruz. Damak tadımıza göre bir miktar tuz ilavesi yapıyoruz.
Alaca soyduğumuz patlıcanları birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. (isterseniz acı suyu çıksın diye tuzlu suda 7-8 dakika bekletip suyunu süzüp kurutarak kullanabiliriz)
Dilimlenmiş patlıcanlar hazırlanan sos malzemesine iyice batırılır ve kızdırılmış yağda çift taraflı kızartılır.
Servis yaptığımızda yoğurt sosumuz eşlik ederse dahada lezzetlenecektir.
1 su bardağı katı yoğurt
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yoğurt Sosun Hazırlanışı :
Tüm malzeme güzelce karıştırılır ve Panelerimizin serisine eşlik eder.