-
Malzemeler
- 3-4 tane orta boy patlıcan
- Kızartmak için sıvıyağ
- Köftesi için
- 300 gram kıyma
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- Sosu için
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- İsteğe bağlı baharat çeşitleri
-
Patlıcan Kebabı Yapılışı
Patlıcanlarımızı alaca soyalım ve yuvarlak halkalar şeklinde doğrayalım. Tuzlu suda yaklaşık 5-10 dakika bekletelim. Sudan çıkarıp kuruladıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. Patlıcanlarımızı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Ayrı bir kaba köftemiz için kıymayı alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyelim. Galeta unu, tuz ve baharatlarını ekleyip normal bir köfte hamuru yoğuralım. Köfte hamurumuzdan patlıcanların büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Şimdi kare bir borcama birer tane olmak üzere bir patlıcan bir köfte olacak şekilde tepsimiz dolana kadar dik olarak yerleştirelim. Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. Domateslerimizi rendeleyip yağın üzerine alalım, kavuralım. Bir diş sarımsağı rendeleyelim. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyelim ve bir su bardağı su döküp ateşten alalım. Hazırladığımız bu sosu tepsideki köfteli patlıcanlarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında patlıcan ve köfteler yumuşayana kadar pişirelim ve fırından çıkarıp servis yapalım.