YEMEK TARİFLERİ

Patates Kroket

Patates-Kroket-620x413

Patates kroket için püf noktası: Patatesler kabukları ile haşlanacak ve böylelikle kabuklar patlamayacak. Burdaki amaç patateslerin içine su almaması ve sadece ezilecek kıvama gelmesi. Çok haşlarsanız patates kroketleri dağılabilir.

Malzemeler:

– 3 adet orta boy patates
– 2 su bardağı un
– 2 çorba kaşığı galeta unu
– 2 adet yumurta
– 1 çay kaşığı karbonat
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 2 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

Hazırlanışı:

Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra patatesleri bir kaba alın ve blender ile ezerek püre haline getirin.

1 yumurtanın akını ayırın.

Kalan 1 yumurtayı ve yumurta sarısını püreye ilave edin.

Un, galeta unu, tuz ve karbonat ilave edip karıştırın.

Karışım sıvı kalırsa bir miktar daha un ilave edin.

Yağı bir tavada kızdırın. Bir tabağa bir miktar galeta unu hazırlayın.

Ayırdığınız yumurta akını bir kapta çırpın.

Elinizi ıslatarak karışımdan parçalar koparın ve önce yumurta akına sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir