Patates Köftesi

patates-koftesi-tarifi

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates,
  • 1 su bardağı ince kısırlık bulgur,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 8 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 silme yemek kaşığı tuz,
  • 2 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeşil soğan (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı kaynamış su,

Yapılışı

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.

Sonra küp şeklinde doğrayalım.

Daha sonra patateslerin üzerini geçecek şekilde su ilave edip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişirdiğimiz patatesleri püre haline getirelim.

Bir kaba kısırlık bulguru ve sıcak suyu koyup üzerini kapatalım.

Bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekletelim.

Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.

Üzerine salçayı ilave edip kısık ateşte kavuralım ve ocaktan alalım.

Başka bir kaba püre haline getirdiğimiz patatesi ve kısırlık bulguru koyup iyice karıştıralım.

Sonra üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.

10 dakika sonunda içine soğanlı salçalı karışımı, baharatları ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım.

Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip yoğuralım.

Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek şekillendirelim.

Hazırladığımız köfteleri servis tabağına alıp istediğimiz yeşilliklerle servis yapalım.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top