YEMEK TARİFLERİ

Pastane Usulü Sıkma Kurabiye

Pastane Usulü Sıkma Kurabiye tarifi

  • Malzemeler

    • 200 gram margarin
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 yumurta
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 kabartma tozu
    • 1 vanilya
    • Aldığı kadar un
  •  Yapılışı

Margarini bir saat önceden dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra yoğurma kabımıza margarini ve pudra şekerini alıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra üzerine yumurta, limon suyu ve sıvı yağ alıp çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzun çok sert olmamasına dikkat edelim. Biraz cıvık hamur olması gerekiyor ki sıkma torbasından kolaylıkla çıksın. Evet hamurumuzu hazırladık. Şimdi sıra geldi sıkma işlemini yapmaya. Yağlanmış fırın tepsimizi hazırlıyoruz. Hamurumuzu yıldız uç taktığımız krema torbasına dolduruyoruz ve tepsinin üzerine sıkarak minik minik kurabiyeler hazırlıyoruz. Hamurumuzu önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz ve fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir