-
Malzemeler
- Aldığı kadar un
- 1 paket instant kuru maya veya yaş maya
- Yoğurmalık ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
-
Malatya Usulü Mayalı Ekmek Yapılışı
Hamur yoğurma kabımıza unu dökelim ve ortasını çukur yapalım. Tuzu ve mayayı ekleyip ılık suyla yoğurmaya başlayalım. Hamur güzelce kıvam aldıktan sonra ağzını kapatalım ve mayalanmaya bırakalım. En az 3 saat kadar daha sonra hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp üstlerini kapatalım ve yapıcaklarımızı tek tek alıp oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yanmaz tavada pişirelim ve bir örtünün üzerine koyalım terleme yapmasın diye sade olarakta çok lezzetli ama dilerseniz arasına peynir konarak da yenebilir. AFİYET OLSUN