YEMEK TARİFLERİ

Limonlu Tart Tarifi

Malzemeler;

Tabanı için:

  • 1 su bardağı un
  • 100g tereyağı( ya da margarin)
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı limon suyu

yapılışı şöyledir;

İlk önce tabanı için  o da sıcaklığında olan margarini, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derince bir kaba alarak hamuru hazırlayın. Sonra 20cm genişliğindeki tepsinizi yağlayarak hamuru ince bir tabaka şeklinde tepsinin tabanını yayın. 175 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 15-20dk da oluyor.

Sonrasında üzeri için yumurtaları çırptıktan sonra  üzerine kalan malzemeleri ilave ederek harcı hazırlayın ve pişen tabanın üzerine dökün.  Tekrar fırına koyun . Yaklaşık 15 dk kadar fırında kalacak, çok pişirmeyin.En son üztüne pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir