Malzemeler
- 1 adet muz,
- 1 adet portakal,
- 1 adet elma,
- 1 adet armut,
- 2 adet kivi,
- 10-15 adet çilek.
Sosu İçin:
- Yarım su bardağı su,
- Yarım su bardağı süt,
- Yarım su bardağı limon suyu,
- 1 adet limon kabuğu rendesi,
- 4 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 çorba kaşığı nişasta,
- 2 paket vanilin.
Yapılışı
Sosu için; tencereye toz şekeri, nişastayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, sütü ve suyu koyalım.
Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
İçine vanilini ilave edip karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Kabuk bağlamaması için sosu sık sık karıştıralım.
Meyvelerin kabuklarını soyalım ve iri olacak şekilde küp küp doğrayalım.
Meyveleri kaselere paylaştıralım.
Soğuyan sosu meyvelerin üzerine paylaştırıp servis yapalım.