Limon Soslu Cheese Kek Yapılışı

Malzeme listesi Şöyledir;

Tabanı için,

  • 1,5 su bardağı dövülmüş eti burçak
  • ½ su bardağı dövülmüş fındık
  • ½ çay bardağı tereyağ (eritilmiş)
  • 1 çorba kaşığı şeker

Peynirli kısım için,

  • 250 gr labne peynir
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı un(tepeleme)
  • 1çorba kaşığı limon suyu

Limonlu sos için,

  • ½ su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı limon rendesi

Yapılışı ;

Öncelikle tabanı oluşturmak için burçak, fındık ve toz şekeri erimiş tereyağı elinizle bir kapta karıştırıp,tüm malzemeyi özdeşleştirin. Silikon kaplarınıza kaşıkla eşit şekilde bölün ve parmak yardımıyla sıkıca bastırın, donması için en az 30 dk buzdolabında koyup  bekletin.

Peynirli kısmı için, tüm malzemeniz oda sıcaklığında olmalı. Yumurta ve şekeri mikserle 1-2 dk çırpın. Labne peynir, krema, vanilya özütü, limon kabuğu rendesi, un, limon suyunu ekleyerek pürüzsüz karışım elde edilir.. Sonrasında mikserle karıştırdığınız karışımı, köpüklerini söndürmek üzere kaşıkla karıştırarak söndürülür. Karışımı, silikon kalıpta bekleyen, bisküvilerinize eşit şekilde bölün.160 derecelik ısınmış fırında , fırın teli üzerine dizdiği kalıpları 30-35 dk pişirin.

Cheese kek’inizi oda sıcaklığında,ardında buzdolabında soğutun.

Not: Servisten en az 3 saat önce,su,limonsuyu,nişasta,pudra şekerini küçük pişirme tencerenize alın,iyice karıştırın. Malzemenizi şeffalaşıncaya pişirin, ocaktan almaya yakın limon kabuğu rendenizi ekleyin.Karışımı havalandırarak hafif soğutun, kaşıkla silikonlarından ayırdığınız cheesecakelerinize pay edin, buzdolabında 3-4 saat soğutun.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top