MALZEME LİSTESİ
Tart Hamuru İçin:
- 150 gr. margarin(Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık.
Kreması İçin:
- 2 Su bardağı Süt
- 3 çorba kaşığı un
- Yarım su Bardağı Toz Şeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 100 gr. labne peyniri
- 50 gr. tereyağı
Üzeri İçin:
- Kayısı, üzüm
yapılışı;
Önce hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun. Streç Filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.Krema için Pınar Labne Peyniri hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirin.Daha sonra ılıdıktan sonra içine pınar labne peynirini katıp mikser ile çırpın.. Dolapta dinlenen hamuru alıp merdane ile açıyoruz. yağlanmış tart kalıbına kenarları yüksek yerleştiriyoruz. Kabarmaması için hamurun tabanına çatalla delikler açın. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp içine kremayı yerleştirin.Üzerine meyveleri yerleştirip servise hazır hale getirilir..