- MALZEMELER
- 6-7 adet patlıcan
- 4-5 adet soğan
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- sıvı yağ
- tuz
Üzeri için:
- 2 domates
- 2 yeşil biber
yapılışı;
İlk olarak patlıcanları hafif alacalı soyup yuvarlak dilimleyelim. Acısının çıkması için 1 saat kadar tuzlu suda bekletelim. Kıymayı çok hafif sıvı yağda rengi dönene kadar kavuralım. Yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşince salçayı ve tuzu ekleyip karıştıralım. 3-4 dak ika daha pişirip altını kapatın. Suda beklettiğimiz patlıcanları süzüp iyice kurutun.. Sıvı yağda arkalı önlü çok olmayacak şekilde kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirelim. Fırın tepsimize ilk kızarttığımız patlıcanları dizelim ve hafif tuz serpin.. Üzerine kıymalı soğan harcını yayalım. Biber ve domatesleri dilimleyip üzerine koyalım. Üzerini çok az geçecek miktarda sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirelim. Yemek iyice kaynamaya başlayınca ısıyı 220 dereceye düşürebilirsiniz. Çok az suyu kalana kadar pişirelim.Hazırdır yemek afiyet olsun