Gerekli Malzemeler
- 1 kg lahana
- 250 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Pul biber
Yemeğe başlarken lahanayı yarım parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın.Kırmızı biberleri ve soğanları da minik küpler halinde doğrayın. Sonra soğan, kıyma ve kırmızı biberleri sıvı yağda kavurun. Üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra lahanaları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak lahanaları kavurduktan sonra bir su bardağı su, pul biber ve tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika düdüklü tencerede pişirilince hazır hale gelir.