Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- Tuz,
- Kızartmak için bolca yağ.
Hazırlanışı:
- Una tuz ve karbonatı ekleyerek karıştırın,
- Ortasını çukur yapıp yumurta ve yoğurdu ekleyin,
- Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun,
- Hamuru ikiye bölüp bir parçasını unladığınız tezgahın üzerine alın,
- Unlayarak hafif kalın bir şerit halinde yuvarlayın,
- Bu şeridi 3 parmak kalınlığında kesin,
- Her bir parçayı ortasından tamamen ayrılmıyacak şekilde kesin,
- Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın,
- Hamurlarınızı kızdırdığınız bol yağda arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun…