YEMEK TARİFLERİ

Keçi patisi

keci_patisi1-450x337
Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • Tuz,
  • Kızartmak için bolca yağ.
Hazırlanışı:

  1. Una tuz ve karbonatı ekleyerek karıştırın,
  2. Ortasını çukur yapıp yumurta ve yoğurdu ekleyin,
  3. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun,
  4. Hamuru ikiye bölüp bir parçasını unladığınız tezgahın üzerine alın,
  5. Unlayarak hafif kalın bir şerit halinde yuvarlayın,
  6. Bu şeridi 3 parmak kalınlığında kesin,
  7. Her bir parçayı ortasından tamamen ayrılmıyacak şekilde kesin,
  8. Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın,
  9. Hamurlarınızı kızdırdığınız bol yağda arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir