YEMEK TARİFLERİ

Karbonatlı Hamur Kızartması

sodali-hamur

MALZEMELER:

1 bardak yoğurt
1 tane yumurta
4 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtamızı kabımıza kırıyoruz. Daha sonra yoğurdu ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.

Karbonat ve tuzu ekliyoruz. Karbonatı ekleyince biraz kabaracak korkmanıza gerek

yok. Daha sonra azar azar ununu ilave ediyoruz.

Güzelce yoğurmaya başlıyoruz. Ben dört bardak un yazdım ama siz kıvamına bakın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamurumuz olacak…

Güzelce yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Daha sonra tezgaha biraz un serpiyoruz ve hamurumuzu açıyoruz. İstediğimiz şekilde kesiyoruz.

Tavamıza sıvı yağımızı koyup, kızdırıyoruz. Hamurlarmızı atıp, önlü arkalı güzelce kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine çıkarın ki fazla yağları gitsin.

Daha sonra sıcak veya soğuk servise sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir