Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 1 kabartma tozu (10 gr),
- 1 paket vanilya (10 gr),
- 2 su bardağı un.
Üzeri İçin:
- Hazır meyve kurusu (isteğe göre).
-
Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edelim.
Sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ilave edip homojen bir karışım olana kadar çırpalım. (biraz akışkan bir kek harcı olacak)
Yağladığımız kek kalıbına kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım.
Kek hamurunun üzerine meyve kurularını serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. (kürdan ile kontrol edebilirsiniz)
Pişen kekin üzerini temiz bir bez ile örtüp soğumaya bırakalım.
Daha sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkaralım.