Malzemeler:
– 3-4 taze küçük boy kabak
– 3 yumurta
– 1.5 su bardağı un
– Yarım demet dereotu
– Kızartmak için sıvıyağ
– Tuz
Yoğurt sosu için:
– 1 su bardağı yoğurt
– 2 diş sarımsak
– 2-3 dal dereotu
– Tuz
Yapılışı: Kabakları yıkayıp büyük bir kasenin içine irice rendeleyin. Başka bir kasede Yumurtaları biraz tuz ekleyerek çırpın.
Yumurtalı unlu karışımı rendelenmiş kabağın üzerine döküp iyice karıştırın.Tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıp kızgın yağa yavaşça dökün.
İşlemi tekrar ederek mücver karışımını tavaya aralıklarla döküp altı kızarınca bir maşa yardımı ile çevirin. Mücverleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sosu hazırlamak için, yoğurdu ezilmiş sarımsakla çırpın. Dereotunu kıyıp biraz tuzla birlikte yoğurda ekleyin ve tekrar çırpın. Severleri yoğurt sosla birlikte sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın.