YEMEK TARİFLERİ

irmik pastası

Bisküvili-İrmik-Tatlısı

Malzemeler

  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kg süt
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi

Hazırlanışı

Sütü, irmiği, toz şekeri ve margarini tencereye alın. Orta ateşte karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirin.

Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun. 1 saat bekletin. Servis etmeden önce üzerine dövülmüş fındık ekleyin.

Lezzettanesi.com dan alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir