Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (125 gr),
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 adet yumurta,
- 3-4 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao.
Yapılışı
Bir kaba tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve bir parçasına kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım.
İki hamuru da oklava ile ayrı ayrı açalım.
Sonra açtığımız hamurları üst üste yerleştirelim.
Daha sonra rulo şeklinde saralım ve dilimleyelim.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.