Malzemeler
- 10 adet orta boy patates,
- 2 – 2,5 su bardağı kadar yoğurt,
- 3-4 diş sarımsak,
- 2 kutu garnitür, (evde malzemeleriniz varsa kendiniz de yapabilirsiniz)
- 3-4 yemek kaşığı mayonez,
- Tuz.
Yapılışı
Patatesler soyulup irice küp şeklinde doğranır ve haşlanır.
Haşlandıktan sonra içerisine tuz ilave edilip ezilir ve püre haline getirilir.
Salata yapılacak olan borcam içerisine konularak yaydırılır.
Yoğurt derin bir kasenin içerisine konulup, içerisine rendelenmiş sarımsak ve tuz ileve edilerek çırpılır.
Bu karışımda patateslerin üzerine ilave edilip her yerine eşit gelecek şekilde yaydırılır.
Garnitür, mayonez ve tuz da bir kabın içerisine alınıp karıştırılır.
Son olarak hazırlanan garnitür karışımı da yoğurdun üzerine konulup servis edilir.
NOT: Garnitürler servis yapılmadan, 10 kadar önce yapılmalıdır aksi halde yoğurt sulanabilir.