Evde Kaşar Peynir Nasıl Yapılır ?

Bu yazımızda harika bir ilginç fikir vereceğim. Marketlerden kaşar peyniri hepimiz alırız. Peki, ne kadar sağlıklı hiç düşündünüz mü? Hele ki merdiven 6 diye tabir edilen uygun kaşar peynirleri ne şartlarda ve nasıl malzemelerle yapıldığını!

Bu peyniri merak edenler için bütün yapım aşamaları ve püf noktalarıyla ilginç tarifler adı altında anlatacağım.
Aşamalarıyla beraber toplam da bir günümü aldığını söyleyebilirim. ama ben zevkle yaptım ve sabırsızlıkla olmasını bekledim. Nasıl yaptığımı aşamalı olarak size anlatayım.

MALZEMELER

* 10 Lt. Süt
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı peynir mayası
* 5 Lt. Su
* 2 Su bardağı tuz

YAPıLışı

* on lt Sütü tenceremize boşaltalım. Parmağımız yanmayacak kadar ısıtıp büyük bir tencereye alalım. Sütün ısınma ayarının sıcaklığı parmağınızı ısıtacak kadar olmalı.

* Bir kâsede biraz suyla açtığınız 2 kaşık yoğurt hazırlayalım ve ilk olarak yoğurdu tencereye aldığımız sütün içine karıştıralım.

* Ardından sütümüzün içerisine 2 kaşık peynir mayası koyalım ve kaşıkla biraz karıştıralım. O esna da sütün içinde kesikler göreceksiniz. üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top