Malzemeler:
- 500 gr taze Fasulye,
- 300 gr büyük kuşbaşı doğranmış et,
- 1 adet soğan,
- 1 adet domates,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Etleri tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin,
- Sıvı yağı ekleyip karıştırın
- Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
- Uçlarını kesip dilediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ve domatesleri ekleyin,
- Arada karıştırarak fasulyelerin rengi koyu yeşil olana kadar kavurun,
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin (düdüklü tencere için daha az su eklemelisiniz),
- Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
- Tuzunu atıp 1-2 dk. daha kaynatın.
Afiyet olsun…