Ana Sayfa YEMEK TARİFLERİ Elmalı Pay tarifi

Elmalı Pay tarifi

277
0

elmalı-pay

Elmalı Pay İçin Malzemeler:

  • 2 adet elma,
  • 2 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket petibör bisküvi.
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üst Hamuru İçin:

  • 2 büyük boy çay bardağı un,
  • 2 adet yumurta,
  • 5 büyük boy çay bardağı toz şeker,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Pudra şekeri,
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Elmaların kabuğunu soyalım ve küçük olacak şekilde, ince ince doğrayalım.
Bisküvileri tek sıra halinde kare borcama ya da borcam büyüklüğündeki bir fırın tepsisine yerleştirelim. Bisküvilerin üzerine elmaları yerleştirelim. Elmaların üzerine tarçın ve ceviz içini serpiştirelim.Bir kabın içine yumurtayı, toz şekeri koyalım ve blender ile çok kabartmadan çırpalım.İçine sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ilave edelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. (özellikle tahta kaşıkla karıştıralım) Hazırladığımız hamuru, elmaların üzerine dökelim ve elmaların üzeri kapanacak şekilde,döktüğümüz hamuru yayalım.Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim. Elmalı payımız soğuduktan sonra,  bardakla keselim ve yuvarlak şekiller verelim.Üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz