Malzemeler
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
5-6 dal fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
750 ml. tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5-6 diş sarımsak
5-6 dal fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
750 ml. tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.
Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ve sarımsaklardan ayırın.
Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın. Fesleğeni ekleyip el blenderinden geçirin.
Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin. Afiyet Olsun…