Çilekli tart Tarifi

MALZEMELER

Kekini yapmak  için:

  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı ılık süt,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2,5 çay bardağı un,

Kreması için malzeme listesi

1 yumurta sarısı,

  • 2 su bardağı süt,
  • 3 çorba kaşığı şeker,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 vanilya,
  • 2,5 çorba kaşığı un,

Çilek Sosu İçin:

  • 1 su bardağı çilek,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 2 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağı su

 

Tartın yapılışı şöyledir;

Keki hazırlamak için  yumurta ve şekeri iyice çırpın.. Üzerine ılık süt ve sıvıyağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Daha sonra un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve  unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda 180derecede yarım saat kadar pişirin… Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiş demektir.
Kreması hazırlama için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştırılır..  Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ve soğumaya bırakalım.
Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirin ve krema üstüne dökülür.
Sonra buzdolabında biraz bekletin.
Çilek sosu için  tencereye su, nişasta, şeker ve ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştırılır. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyunca  buzdolabında tartı çıkartıp üzerine çilek sosu dökülür
Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top