- MALZEME lİSTESİ
- 250 gr bisküvi
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 150 gr margarin
- 1 lt krema
- 1 paket vanilya
- 115 g şeker (~ 1/2 su bardağı )
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 900 gr Labne peyniri
- 2 yumurta
üzeri için:
- 250 gr çilek
- 1 paket tart jölesi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlama şekli;
Önce bisküviyi ufalayıp un haline getiriyoruz. Erimiş margarini ekleyip yoğurun. Hazırladığımız hamuru yağlı kalıba basarak yerleştirinve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin daha sonra soğumaya bırakın.Sonra şeker, nişasta ve labneyi de bir kaba alıp karıştırılır. Yumurtaları da tek tek içineatıp iyice karıştırdıktan sonra kremayı içine ekleyip çırpmaya devam edilir. Limon, portakal rendesi ve vanilyayı da ekledikten sonra soğumuş kek tabanına bu karışımı boşaltıp 200 derece fırında 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Üstü için parçalara bölünen çilek ve şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar pişirip kapatın.. Jölesini de tarife göre hazırlıyın.Şekerli çileği kekin üzerine boşaltıp jölemizi de üzerine paylaştırıp 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz