YEMEK TARİFLERİ

Bulgurlu Patates Çanağı

bulgurlu-patates-canagi-tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur,
  • 3 tane orta boy haşlanmış patates,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 tane limon,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 3-4 dal maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane,
  • Tuz ve karabiber,

Yoğurdu için;

  • 1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt yada yoğurdun susuz tarafından olsun,
  • 2-3 diş sarımsak.

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.

Yapılışı

Patatesler haşlanıp rendelenerek, püre haline getirilir.

Bulgur bir tencerenin içerisine konulur.

Sıcak suyun içerisine limon güzelce sıkılır ve limonlu su bulgurun üzerine dökülerek, demlenmesi için üzeri kapalı bir şekilde bekletilir.

Bulgur demlendikten sonra, içerisine patates püresi ilave edilir ve karıştırılır.

Tavanın içerisine sıvıyağ konulur ve salçalar ilave edilip, kokusu çıkana kadar kavrulur.

Sarımsaklar rendelenir, salçanın içerisine ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.

Kavrulan salça, patatesli bulgur karışımına ilave edilir.

İnce kıyılmış maydanoz, nane, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.

Hazırlanan harçtan, yumurta kadar parçalar alınarak yuvarlanır ve ortasından bastırılıp, çanak şekli verilir.

Yoğurt sosu için, yoğurt ve rendelenen sarımsaklar bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.

1 tatlı kaşığı kadar, hazırlanan patates çanaklarının içerisine konulur.

Son olarak üzeri için kırmızı biber ve nane, sıvı yağda kızdırılıp sos hazırlanır.

Yarım tatlı kaşığından az olacak şekilde, çanakların üzerine gezdirilir.

Hazırlanan bulgurlu patates çanağı hemen servis yapılabilir.

NOT: Bu tariften yaklaşık 25 adet kase çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir