Bebek Lokumu Tarifi

bebek lokumu

Çok pratik ve kolay, sürprizli bir tarif için hazır mısınız? yeni doğan bebekler için lokum tarifi ve lokum süslemeyi öğreneceğiz. Bu bebek lokumlarını ailemize yeni katılan Burak bebek için yaptık fakat biz yedik 🙂 Siz de ailenize böyle güzel sürprizler hazırlamak isterseniz, buyrunuz bebek lokumu tarifi burada.

Bebek lokumu nasıl yapılır, nasıl süslenir ve tarifi.

Lokumu hazırlamadan önce, İlk olarak 10 yemek kaşığı kadar irmik ve 6 yemek kaşığı  kadar şekeri, 3 su bardağı süte ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra kremşantiyi toz halde ekleyip karıştırıyoruz. Sırada yuvarlak lokumlarımızı oluşturmaya geldi. Ellerimizi ıslatarak bu işlemi yaparsak,hamur elimize yapışmaz. Hamurları küçük küçük yuvarlayıp isteğe göre hindistan cevizine ve kakao tozuna buluyoruz. Afiyet olsun.

Not: Biz, Burak için küçük pankartlar hazırladık ve bebek lokumlarımıza kürdanla sapladık. Bebek lokumunu ise pasta süsü ile hazırladık.

Bebeğimiz yeni doğdu ve minicik olduğu için kendisi lokumlardan yiyemedi fakat, bebek lokumunu ikram ettiğimiz komşularımız beğendiler 🙂 Sevindiğimiz şeyler olduğunda tatlı birşeyler dağıtmak bizlerin geleneklerindendir diye düşünüyorum, çocuğu olanlar şeker dağıtır falan filan, biz de lokum yapmayı seçtik 🙂

bebek lokumu

Pişirme süresi:
Porsiyon: 25 tane için
Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
  • Kakao tozu

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top