YEMEK TARİFLERİ

Armutlu Turta Yapımı

Malzemeler hamuru için;

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu

İç Harcı

  • 3 armut
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin;

  • Ceviz
  • Pudra şekeri

yapılışı;

Hamura başlarken   Unu ve kabartma tozunu  ekleyip karıştıralım yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.

İç harcı için armudu küp küp doğrayıp tavaya koyun. Toz şekeri ve tarçını da ekleyip armutlar pişene kadar pişirilir. İç harç soğuduktan sonra hamurumuzdan parçalar koparıp un serperek oklava veya merdane ile açın. Büyük bardak ile hamuru kesip h amurun ortasına harçtan koyuyoruz ve bohça şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. 160 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir