Malzemeler hamuru için;
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı nişasta
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
İç Harcı
- 3 armut
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
- Ceviz
- Pudra şekeri
yapılışı;
Hamura başlarken Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
İç harcı için armudu küp küp doğrayıp tavaya koyun. Toz şekeri ve tarçını da ekleyip armutlar pişene kadar pişirilir. İç harç soğuduktan sonra hamurumuzdan parçalar koparıp un serperek oklava veya merdane ile açın. Büyük bardak ile hamuru kesip h amurun ortasına harçtan koyuyoruz ve bohça şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. 160 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Hazırdır.