YEMEK TARİFLERİ

Armut ve Cevizli Turta

Malzeme Listesi

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı (tepeleme) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • Turta için:
  • 3 armut
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Yapılışı ;

Öncelikle fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Turta kalıbını veya kelepçeli pasta kabını yağlıyoruz. Hamurun malzemerini geniş bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde ettikten sonra  kalıbıa hamuru yayın, elinizle iyice hamuru kalıba yapıştırın. Daha sonra  armutlar soyulur çekirdekleri alınır, uzunlamasına 1cm kalınlığında dilimleyin.
Yaklaşık 20 dakika fırında pişirin , sonra fırında çıkartılır üzerine cevizler serpilir tekrar fırında bir 20 dakika dakika pişer. Turta soğuduktan sonra isterseniz üzerine ve dondurma veya krema ile servis yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir