Gerekli Malzemeler.
İç harcı;
- 3 elma
- 1 çay kaşığı portakal özütü
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
- 125 gram oda ısısında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı;,,
İlk önce elmaları rendeleyip toz şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dileğe göre portakal özütünü ekleyebiliriz. Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar eleyerek ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru buz dolabında 15 dakika dinlendiriyoruz..Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamur ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz. Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz. 200 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilinir.