Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı süt,
- Yarım su bardağı sıvı yağı,
- 2,5 su bardağı un,
- 1 paket vanilin,
- 1 paket kabartma tozu,
- Yarım çay bardağı kakao (25 gr.
Yapılışı
Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
Üzerine süt, sıvı yağ, vanilin ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra un elenerek eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Hazır edilen kakaolu kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökülerek eşit bir şekilde yayılması sağlanır.
Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Pişip fırından çıkartılan kakaolu kek oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.