MODA

En kararlı duruş: Kadife

Sadece kadın modasında değil erkek modasında da sesini duyuran ve hamurunda asalet olan kadife, hem parlaklığı hem de yumuşaklığı ile huzurun tanımı adeta.En+kararl%C4%B1+duru%C5%9F:+Kadife

Birçok açıdan artısı olan kadife kumaş aynı zamanda soğuk kış günlerinde sizi sıcacık tutar. Kendini çok sorgulatmayan kadifenin özelliği gereği giydiğinizde duruşunuzda bir ağırlık sezilebilir. Asaletle sempatikliğin yan yana yürüdüğü bir kulvar olan kadifenin ‘sınır tanımaz’ olmaya çok ihtiyacı yok. Modacılar tarafından asla öyle çılgın kesimler kullanılmaz, kadifenin bin bir halini yaratmazlar. Hep minimalist dokunuşlarla sade bırakmayı tercih ederler.

Kadife kumaşın gizemli bir sihri var. Dar ve mini bir kadife ceket kıyafetinizi kurtarabilir, şıklaştırabilir. Kadife blazer ceketlerin içine fırfır yakalı gömlek giyerseniz 18. yüzyılı da anımsatabilirsiniz. Bu zamanlarda sadece ceketlerle de anılmıyor ayrıca. 2015 kışı kadifenin her haliyle doluyor; beli saran elbiseler, ceketler, etekler ve hatta montlar… Elbise ve etek modellerinin bazılarında bir de dantel detayı olabiliyor. Dantel ve kadife ahbaplığı hiç bitmez, birbirine her zaman çok yakışır zaten. Donna Karan’dan Nina Ricci’ye,Elie Saab’danEmporio Armani’ye,TommyHilfiger’danNetwork’e kadar birçok marka, elbisenin kesimine ayrı bir cazibe katan kadifeyi 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonlarına mutlaka kattılar.

Eskiden Avrupa’da sadece tarihsel festivallerle, ülkemizde ise yöresel folk giyimlerle ve kına gecesi giyimi ile de anılan kadife naylon,yün,pamuk, ipekten yapılabiliyor. Kadife dokusunun ayrıca fitillisi ve gömlekler için ise çok ince fitilli ( babycord ) çeşidi var.

Göz alıcı olmak için lacivert ya da 2015 rengi olan marsala rengini tercih edebilirsiniz. Siyah renk daha çok gotik modeller için kullanılır ya da siyah kadife ciddiyeti size sır perisi gibi bir hava verir. Kadifenin kararlı tavrı hardal sarısı ve mat renklerde de ortaya çıkıyor. Tuxedo (tek parça) elbise olarak tercih ederseniz altına giyeceğiniz ayakkabı tercihiniz çok önemlidir.

Her geçen yıl önem kazanan kadifeyi Sonbahar ve Kış aylarında gardırobunuzdan eksik etmeyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir