Koleksiyonlarını, geçmişten esinlenerek hazırlayan ve hep tarihi mekanlarda sergileyen Canan Alimdar, “Eli Belinde” koleksiyonu ile ikinci kez Argos in Cappadocia’da, binlerce yıllık bir manastır yerleşkesi altındaki tarihi bir tünelde sanatseverlerle buluşuyor. 25 Haziran 2015 tarihinde açılacak olan sergi 28 Haziran 2015 tarihine kadar gezilebilecek.
Canan Alimdar bu kez birçok uygarlığın beşiği olan, birbirinden zengin kültürleri bin yıllarca besleyen Anadolu’dan, yüzyıllardır Anadolu kadınının dokuduğu kilimlerden esinlenerek “Eli Belinde” koleksiyonunu hazırladı.
Her bir parçasının kendine ait hikayesi olan koleksiyonun ana motifi “Eli Belinde”, Anadolu kadınının sadece dişiliğini değil, bereket, uğur, kısmet, mutluluk ve neşeyi de sembolize ediyor. Anadolu’da birçok kazı alanında ortaya çıkarılan, bugün başta Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi olmak üzere çeşitli müzelerde sergilenen ana tanrıça heykelleri de bu motifin temeli.
Eli Belinde, Zümrüt Dağın Etekleri, Pıtrak, Kyma, Düğün Dernek gibi isimler ve hikayeler ile özdeşleşecek olan bu koleksiyonda sanatçı18 ayar altın, 925 ayar gümüş kullanıyor ve kilim dokusu ve motiflerini ön plana çıkarıyor. Ürünlerin tümü Anadolu kadınının el emeği, göz nurunu, fedakarlığını, çalışkanlığını yansıtıyor. Nasıl ki güzelim kilimler Anadolu’nun cefakar kadınları ve ceylan gözlü genç kızlarının kınalı ellerinde can bulduysa Canan Alimdar’ın yeni koleksiyonu da aynı güzelliği bileziklere, küpelere, kolyelere yansıtıyor. Aynen kilimler gibi sanatçının her bir parçası da farklı bir öykü anlatıyor.