İLİŞKİLER

Sosyal flört aldatmak mıdır ?

sosyal_flört_slider_9bfe3b00-2e58-4018-bbe2-bf80eeb7bd1d

Gün içinde karşı cinsten duyduğumuz güzel bir söz,kendimizi iyi hissettiren bir iltifat,ayak üstü keyifli bir sohbet…Eşimizden gelmeyen bu tür ilgi ve iltifatlar akşam eve geldiğimizde kendimizi kötü hissettirir.

‘’Acaba bu ilgiden hoşlanmakla eşimi aldatmış mı oluyorum?’’

‘’Acaba çok mu ileri gittim?’’

‘’Acaba eşimden başka erkeklerin ilgisini mi istiyorum?’’

Sosyal flört nedir?

Günlük yaşamımızda ister istemez karşı cinsle iletişime girip,benzer şeyler yaşıyoruz.Kıyafetimiz,makyajımız,görünümümüz,duruşumuz karşı cinsten ilgi ve iltifat alıyor,biz de bu ilgiden memnun oluyoruz.İşte bu planlanmamış,günlük yaşamın her hangi bir anında yaşanan,sonrasını düşünmediğimiz karşı cinsle olan etkileşimlerin tümüne sosyal flört deniyor.

Sosyal flört aldatmak mıdır?

İşte size sorumuzun cevabı. Sosyal flört kesinlikle aldatmak değildir ! Mutlu bir birlikteliğiniz olsa bilse, herkes içinde bulunduğu toplumun diğer üyeleri tarafından da beğenilmek ve ilgi görmek ister.Hatta beğenilmek kendinizi iyi hissettirir ve ilişkinize olumlu yansımaları olur.

Sosyal flört ve aldatma arasındaki fark nedir ?

İki temel ayrım var sosyal flört ve aldatma arasında;

1-Gelip geçici ve sonrasını düşünmediğiniz bir sosyal flört iletişimini  ileriye taşımanız aldatmak sayılabilir.Bir örnekle açıklamak gerekirse ;İş yerinde verdiğiniz bir kahve arasında, bir erkek iş arkadaşınız ,saçlarınızın çok güzel olduğunu ,giyim tarzınızı çok beğendiğini söyledi ve bu hoşunuza gidip sizi mutlu hissettirdi.Ama biliyorsunuz ki,bu arkadaşınız sizi beğeniyor ve bir akşam yemeği daveti her an gelebilir.Eğer bu arkadaşınızın iltifatları orda kalıyorsa ve herhangi bir şekilde özel bir ortamda baş başa görüşmüyorsanız,bu aldatmak değildir.Ama eşinizden veya sevgilinizden habersiz ondan gelecek bir akşam yemeği davetini kabul etmeniz (tartışmalı olmakla birlikte)aldatma sayılabilir.Burada kıstasınız şu olsun;Size aynı şey yapılsa nasıl hissedersiniz?

2-Herkesten iltifat ve ilgi görüyorsunuz ama, birisi var ki,eve geldiğiniz andan itibaren onu düşünüyorsunuz,sevdiğiniz insanla onu kıyaslıyorsunuz,hatta en özel anlarınızda o insan aklınıza geliyor…Bu durumda,bedensel olmasa bile düşünsel ve duygusal bir aldatmadan söz edebiliriz.Şu konuda kendinize ve sevdiğiniz insana dürüst olmalısınız;Aldatmak illa bedensel bir temasla olmaz.Eğer sürekli başka birini düşünüyorsanız,duygularınız başka bir limana çoktan yönelmiş demektir.Hem kendi öz saygınız hem de karşınızdaki insana verdiğiniz değer gereği,bu durumu sağlıklı yönetmelisiniz.Önerimiz;Önce kendiniz sağlıklı düşünün.Neden başka birini düşünüyorum? İlişkimde eksik olan ne? O insanı neden düşünüyorum? Bu sorularda eksik kalan tarafı buluyorsanız,sevgilinizi karşınıza alıp,nasıl eski günlere döneceğinizin yollarını arayın.Bir ilişki kolay başlamıyor…Hele de yaş ilerlediyse,daha seçiçi oluyor insan.Ama gerçekten onarılamayacak hasarlar var ise,en sağlıklı yol,onu aldatmadan ayrılabilmek olmalı.

Özetle,sosyal flörtünüzü yaşayın ama güzelim ilişkinizi anlık hazlar için heba etmeyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir