İLİŞKİLER

Mutlu olmak için yapmanız gereken 2 şey!

Mutlu olmak için ne yapmalı?

Çocuklukla birlikte ortadan kaybolan masumiyet değil sadece…Ağır bir sis bulutu gibi üzerimize çöken olgun kadın/büyük adam ciddiyeti ,çocukluk döneminin ağız dolusu gülebilen umursamazlığını da alıp götürüyor…’’Mutlu olmanın sırları nelerdir?‘’ diye soran danışanlarıma tereddütsüz verdiğim iki cevap var.Bunlar;

1-İçinizdeki çocuğu öldürmeyin

2-Hayata olumlu pencereden bakın.

Hayatı ciddiye almak gerek elbette.Ama hayatı ciddiye almak demek,içimizdeki çocuğun mutluluğunu ve hayatı oyunla karışık algılama şeklini ortadan kaldırmamalı.

İlişki ve yaşam  koçluğu yaptığım çoğu insanda gördüğüm gereksiz ciddiyeti ortadan kaldırıp,hayatı bir oyun ve eğlence olarak algılamanın bizlere bir sürü yararları var oysa!

Bu yazımda hayata eğlence ve oyun olarak bakmanın,pozitif düşünmenin  bilimsel çalışmalarla ispatlanmış yararlarını aktarmaya çalışacağım.

Mutluluğun sırları

1-Yaratıcılığınızı artırır

Northwestern Üniversitesinde yapılan bir çalışmada,kısa süreli komedi izleyen insanların verilen puzlle(pazıl)’ı daha kolay çözdükleri kanıtlanmıştır.Yine benzer başka bir araştırma,beynin keyif ve eğlence merkezlerinin uyarılmasının,yaratıcılık ve problem çözme yeteneğini  artırdığını kesin olarak ispatlamıştır.

2-Alternatif yollar bulmanıza yardımcı olur

North Carolina Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışmada,olumlu düşünmenin ve eğlenmenin,insanların konular üzerinde farklı şekilde düşünmesine olanak sağladığı net olarak ortaya konmuş.Sorunlara pozitif yaklaşan insanların konuları birbirine bağlaması,neden-sonuç ilişkisini görmeleri,yani büyük resme odaklanmaları daha kolay olmaktadır.

3-Sağlığınızı korur

Eğlence ve oyunun en büyük ödülü şüphesiz ki kahkaha atmaktır:) Ağız dolusu gülmenin ve kahkaha atmanın ;Stres,gerginlik,damar sağlığı gibi pek çok sağlık sorununa iyi geldiğini düşünecek olursak,hayatı oyun tadında yaşamanın önemi daha bariz olarak ortaya çıkmakta.

4-Anı yaşamanızı sağlar

Harvard Üniversitesi’nin 5000 kişiyle yaptığı bilimsel bir çalışmada,hayatımızın %50 sini bugünü yaşamadan geçirdiğimiz kanıtlanmış.İnsanlar ya geçmişi yaşıyor ya da geleceği…Oysa; Geçmişi yaşamak,sürekli maziye gitmek insanda öfke ve pişmanlıkgibi negatif duygulara neden olur.Hep geleceği düşünmek ise korku ve endişeyaratır.Dünü düşünüp dersler çıkartalım,geleceği düşünüp planlar yapalım ama, bugünü yaşayalım! Çünkü;Ne dünü geri getirebiliriz,ne de yarını görebiliriz…

5-Sizi hayata bağlar

Mutlu bir hayatın belki de sır olmayan tek sırrı var,o da;Sosyal olmak…Hayatında eğlenceyi eksik etmeyen,içindeki çocukla barışık,pozitif düşünebilen bir insanın diğerlerinden en büyük farkı,sevilen ve sosyal bir insan olmasıdır…Eminim çevrenizde bu özellikleri bir arada taşıyan ve gıpta ile baktığınız birileri vardır.Siz de sosyal olmanın,beğenilmenin,paylaşmanın mutluluğunu yaşamak istiyorsanız,içinizdeki çocukla barışın ve hayata olumlu bakın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir