İLİŞKİLER

Evlilik kararı vermeden önce bilmeniz gereken 8 şey

‘’Evet ! ‘’ demeden önce bilmeniz gereken 8 evlilik gerçeği

Mutlu evlilik neredeyse tüm kadınların ve genç kızların en büyük hayalidir.Masallardaki gibi eğlenceli ve huzurlu bir evlilik isteyen çoğu kadın evliliğin getireceği ekstra sorunları ya bilmezler ya da bilip görmek istemezler.

Evlilikle birlikte oluşacak problemlerin farkında olmak,evlilik hayatında hayal kırıklıkları yaşanmasını önler, çiftlerin daha esnek ve yapıcı olmalarına yardımcı olur.Bu yazıyı yazma amacımda insanları evlilikten soğutmak değil,mutlu ve sağlıklı bir evlilik için farkındalığı artırmaktır.

Evlilik hayatı hakkında bilmeniz gereken 8 sorun ve sorumluluk

1- Özgürlüğünüz kısıtlanacak

Belki de evlenmenin getireceği en büyük sorun…Bekarlığında kafasına estiği gibi yaşayan kadın;eve giriş-çıkış saatleri, arkadaşları,alışverişi ,hobileri ,giyim tarzı ve daha bir sürü özgürlüğünden vazgeçmek zorunda kalacak.

2- Sorunlarınız artacak

Evlilikle birlikte eşinizin sorunları da sizin sorun hanenize eklenecek..Hatta bu kadarla sınırlı kalmayıp,kayınvalide,yakın akrabalar da sorunlarına ilgi göstermenizi isteyecek.Kredi kartı borcu,evin geçimi ,maaşın yetmemesi gibi ekonomik ve finansal aile sorunları eşinizle tartışmanıza neden olacak.

3- Çocuk yapmanız beklenecek

Eşiniz veya çevreniz siz henüz hazır hissetmeseniz bile bir çocuk yapmanızı isteyecekler.’’ Neden çocuk yapmıyorsunuz?’’ , ‘’ Torun istiyoruz,yapın da sevelim!’’ ,’’ Çocuğunuz olmuyor mu yoksa?’’ gibi cümleleri evliliğinizin dokuzuncu ayından ,çocuk yaptığınız zamana kadar sıkça duyacaksınız.

4- Kariyer mi çocuk mu? ikilemini yaşayacaksınız

Çalışan evli bir kadın ,çocuğun doğumuyla birlikte bu soruyu sıkça kendisine sorup vicdan muhasebesi yapar.Kadın her ikisini de başarıyla yürütse dahi,yani hem iyi bir anne hem de başarılı bir iş kadını olsa bile,çevresi ve eşinin ajitasyonuna maruz kalacak,belki de işine veda edip evinin kadını olacak

5- Hayatınıza aniden giren bir kadına anne demek zorunda kalacaksınız

Eşinizin anne ve babasına sizin de anne ve baba demeniz gerekecek.Yarım ağızla ve kısık sesle anne demeniz,eşiniz ve kayınvalideniz tarafından eleştirilecek,doğru dürüst’’anne’’ demeniz istenecek.

6- Eşinize sadık olmanız gerekecek

Bu benim kişisel bir yargım değil…Herkes istediği hayatı yaşamakta hürdür.Lakin,toplumun ahlak değerleri sizden cinsel ve ruhsal bir eş sadakati bekleyecek,asla bu konuda bir anlayış görmeyeceksiniz.

7- Ataerkil toplum değerlerinin baskısını daha fazla hissedeceksiniz

‘’O kadar kısa giyinme’’ , ‘’Çok kahkaha atma’’ ,’’ O erkekle konuşma ‘’ gibi yüzlerce erkek egemen toplum yasağıyla karşı karşıya kalacaksınız.Bu kuralları esnettiğinizde (eşiniz anlayışlı olsa bile) çevrenizin tepkisini çekecek ve sindirilmeye çalışılacaksınız.

8- Ev işleri konusunda uzman olmanız gerekecek

Bulaşık,yemek,temizlik…Artık eve dair ne varsa hepsini yapmanız beklenecek.Eşiniz istediği kadar yardımcı olsun,işin ağır kısmını kadın olarak sizin yapmanız gerekecek.Üstelik, çocuk,iş hayatı gibi sorumluluklarınız ev işlerini eksik yapmanıza veya yapmamanıza mazeret olamayacak.

Tüm bu sorun ve sorumluluklara rağmen sevdiğiniz bir insanla bir ömrü geçirmek belki de hayatta başınıza gelebilecek en güzel şey! Mutlu bir evlilikse konu, gerisi teferruat diyelim ve yazımızı sonlandıralım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir