Renkli peynir topları

Renkli peynir topları

Bu tarifte süsleme malzemesi olarak kuru fesleğen ve nane gibi farklı baharatlar kullanabilirsiniz.


Malzemeler


2 silme yemek kaşığı irmik (20 gram)

1 su bardağı süt (200 ml.)

300 gram tuzsuz lor peyniri

1 silme çay kaşığı toz karabiber

1 silme çay kaşığı toz kimyon

1/2 silme çay kaşığı toz yenibahar

1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı tuz


Servisi için:


1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

2 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı çörek otu

1/4 demet dereotu


Nasıl yapılır


Malzemelerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede süt ve irmiği orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatın ve oda ısısına gelene kadar bir kenarda bekletin. Soğuyan sütlü karışıma lor peyniri, tuz ve baharatları ilave edin. Limon kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyerek karışıma ekleyin. Limon kabuğunu rendelerken sadece sarı kısımlarını almaya, beyaz bölüme girmemeye dikkat edin. 


Karışımı lor peyniri iyice dağılana kadar elinizle yoğurun. Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Düz servis tabaklarının her birine süslemede kullanacağınız malzemeleri teker teker koyun. Buzdolabından çıkardığınız peynir karışımından fındıktan biraz büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Her bir parçayı bir süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir