Mücendra pilavı nasıl yapılır
Kıbrıs’ın Türk muftağı ile Akdeniz mutfağı arasında gidip gelen yemek kültürü arasında belki de ülkemizde (bugün vefat eden Zeki Alasya’nın da çok sevdiği) en çok sevilen lezzetlerinden biri olan Mücendra pilavı ile sofralarınızda farklı bir lezzet sunabilirsiniz.
Malzemeler
250 gr. yeşil mercimek
190 gr. pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
60 gr ayçiçek yağı
800 ml (dört bardak) su
Nasıl yapılır
– Yeşil mercimeklerinizi ayıkladıktan ve yıkadıktan sonra yaklaşık 30 dakika kanar suda pişirin. Bu esnada pirinçlerinizi yıkayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletin.
– Mercimekleriniz pişerken, diğer bir yanda kuru soğanı küp küp doğrayın.
– Derin bir tavada ayçiçek yağını kızarttıktan sonra soğanları kendilerini salana kadar kavurun.
– Kavrulmuş soğanın üzerine daha önceden pişirdiğiniz mercimeği ekleyin.
– Yıkanıp tuzlu suda bekledikten sonra suyu süzülmüş pirinçlerinizi de tavaya ekleyin.
– Damak zevkinize göre tuz ekledikten sonra dileğinize göre et veya tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
– Pilavınızı 40 dakika kısık ateşte suyunu çekip kıvamına gelene kadar pişirin.
Afiyet olsun…