Metabolizmanızı 10 adımda canlandırın

Metabolizmanızı 10 adımda canlandırın

Kış mevsimi boyunca alınan kalorili gıdalar ve hareketsiz yaşam metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Bu yüzden bahar döneminde kişi kendini yorgun, halsiz ve bitkin hissedebiliyor.


Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Aslan, “Beslenme alışkanlıkları ve yaşam şeklinde yapılacak birkaç küçük değişiklikle bahar detoksu uygulanabilir. Böylece vücut yenilenerek yaza canlı girebilir. Ancak metabolizma hızı kişiye özeldir. Bu nedenle uygulanacak detoks şekli ve fiziksel aktiviteler her birey için farklı planlanmalıdır” diyor.


Metabolizmanın düzgün bir şekilde görevini yapabilmesi için kasların ve yaşamsal organların da sağlıklı olması gerekir. Vücutta oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık metabolizmanın işleyişini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle kullanılan bazı ilaçlar, geçirilen hastalıklar ve kronik rahatsızlıklar, genetik yapı, hormonlar, yaşam tarzı ve bilinçsizce yapılan egzersizler metabolizmayı etkiler.


Her bireyin metabolizması farklıdır 


Metabolizma beden yapımızı ve kilomuzu etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Her bireyin metabolizması birbirinden farklıdır. Bazı kişiler fazla yemesine rağmen kilo almazken, bazıları ise beslenmelerine dikkat etse bile kilo kontrolünü sağlayamazlar.


Erkeklerin metabolizması daha hızlı


Metabolizma hızının cinsiyete göre değiştiğini belirten Aslan, “Erkeklerin metabolizması kadınlara nazaran daha fazla çalışır ve genç bireylerde metabolizma oldukça hızlıyken ilerleyen yaşlarda bu hız yavaşlar” dedi.


Peki, metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalı?


HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir