İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı buldu

İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı buldu

Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan ‘BsIa’ isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi. Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi.


Daha az yağla üretilecek 


Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor. Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak da daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek. Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir